Larssonfestival

Regissören och pedagogen Sören Larsson gick ur tiden hösten 2020. Detta vill PanJál Scenstudio uppmärksamma. För att underhålla den historiska och nutida scenkonstpraktik som Sören lämnat efter sig kommer vi under två helger i januari 2022 att bjuda in Scenkonst Gerlesborg och ADAS Teater till Sockerbruket. Dessa grupper är, tillsammans med PanJál Scenstudio, de som har arbetat närmast Sören Larsson under de sista åren av hans liv. Det blir ett spännande program med föreställning, workshops, filmvisningar, samtal, fest och musik.

Lost i min mormors Mandala

Lost i mormors mandala spelades på prov för en liten skara i december 2021. Föreställningen mottogs med värme och publiken uttryckte ord som intelligent, välspelad och berörande. Nu har restriktionerna släppt och vi är så glada att vi äntligen kan ha PREMIÄR!


Lost i min mormors mandala är en scenisk stund om att vara vilsen och en hyllning till att vi människor är sköra, sköra som växter.


Vad händer med oss när vi hamnar fel, i fel rabatt, på fel jobb, i fel land eller fel kultur eller natur? När vi inte känner igen oss, inte trivs, inte är hemma.

När vi är vana med sol men bor i skandinavien, när vi inte kan bada på västkusten utan att riva oss blodiga på havstulpaner, när vi går vilse i staden där vi bor och blir till anonyma spöken men vet exakt hur en tar sig ner från fjället i snöstorm.


En föreställning om minnen, hemlängtan och allas våra behov att höra till i en tid där människor flyttar över världen men gränser bevakas. På scenen sitter Bullen och funderar över livet i sin lägenhet och där finns också av okänd anledning en björn som gör sitt bästa för att hjälpa till. 

Foto:Jessica Lundgren