Larssonfestival

21-22 & 29-30 januari

Plats: PanJál Scenstudio

Regissören och pedagogen Sören Larsson gick ur tiden hösten 2020. Detta vill PanJál Scenstudio uppmärksamma. För att underhålla den historiska och nutida scenkonstpraktik som Sören lämnat efter sig kommer vi under två helger i januari 2022 att bjuda in Scenkonst Gerlesborg och ADAS Teater till Sockerbruket. Dessa grupper är, tillsammans med PanJál Scenstudio, de som har arbetat närmast Sören Larsson under de sista åren av hans liv. Det blir ett spännande program med föreställning, workshops, filmvisningar, samtal, fest och musik.

OBS vi ställer in Opus 5, workshops och festkvällar p.g.a. Covid

Det kommer nya datum för dessa programpunkter inom kort.

Opus 5


 Inställt, nytt datum kommer snart

Hösten 2000 inledde David ett intensivt samarbete med Sören Larsson. Resultatet av dessa filosofiska och existensiella samtal ledde fram till föreställningen Opus 5 som blev starten för Davids arbete med teater som så småningom blev teater PanJal, numera Panjal Scenstudio.


Föreställningen är en poetisk enmanscabarét fylld av fysisk och musikalisk närvaro. 2001 fick den Nöjesguidens pris för bästa scenkonst.

I Opus 5 får publiken bland annat ta del av en konsert på leksakspiano, yxdans, buktaleri och pekingopera. Det är ett tragikomiskt artisteri i klass med Victor Borge och Charlie Chaplin, skrev recensenterna.


Workshop med Fia Adler Sandblad


 Inställt, nytt datum kommer snart

Workshopen tar sin utgångspunkt i plastiken och går mot röst, med betoning på relationen mellan människan/skådespelaren och hens kropp.

Plats: PanJál Scenstudio

Fri entré Boka plats

Filmvisning och samtal

Lördag 22/1 kl 13.30-17.00

13.30 - 14.00 Fia Adler Sandblad berättar om sitt möte med Sören Larsson och presenterar tre filmade föreställningar som Sören regisserat. 


Filmvisning:


14.00 - 15.00 Larssons blandning. Ett teaterspektakel i 24 scener huller om buller (2007). Med Helen Hansson och Fia Adler Sandblad. En samproduktion med Masthuggsteatern.

15.05 - 15.30 Utdrag ur soloföreställningen Bertha - en annan historia om kärlek (2007) och ur Livet är Vidunderligt med Fia Adler Sandblad och Annika B Lewis.


15.30 - 17.00 - Seminarium med Fia Adler Sandblad. Vi får veta mer om arbetet med föreställningarna och om publikens reaktioner. Vad har Fia tagit med sig från samarbetet med Sören? Moderatorer är Sara Engström Bubenko och David Sperling Bolander.

Festkväll


 Inställt, nytt datum kommer snart

PanJál bjuder in till fest med mingel, bar och musik hela kvällen. 


Uppträdanden av bland andra Jonas Franke-Blom och Fia Adler Sandblad

Workshop med Michael Norlind


 Inställt, nytt datum kommer snart

Om att använda sig av, förhålla sig till och samspela med det som uppstår och är; ljud, tystnad, stillhet, rörelse, ett föremål, en handling, en gest etcetera. 

Program med Scenkonst Gerlesborg 

Lördag 29/1 kl 14-17

Fri entré Boka plats

14.00 Arbetsdemonstration 

med lärare och deltagare på Scenkonstkursen - kropp, rum, rörelse, Scenstudion Gerlesborg. Kursen går under Grebbestad folkhögskola.

15.30 – 17:00 Seminarium

med Eva Dal och Michael Norlind. På vilket sätt har Eva och Michael samarbetat med Sören Larsson? Vilket inflytande har detta arbete på deras praktik idag? Samtalet varvas med filmer från tiden med larssons teater. Vi får också lära oss mer om utbildningar m.m. på Scenstudion Gerlesborg. Moderatorer är Sara Engström Bubenko och David Sperling Bolander.

Festkväll


 Inställt, nytt datum kommer snart

Fest och uppträdanden.

Bland annat: kultbandet Slamsig Drottning från larssons teater (Martin Nilsson, Peter Lundberg, Michael Norlind och David Sperling Bolander,)

Film, Samtal & Soppa

Söndag 30/1 kl 14.00

Plats: PanJál Scenstudio

Fri entré Boka Plats

14.00 Filmvisning av föreställningen Medea från Mbongo (1990) med larssons teater. 


15.30 – 17:00 Samtal mellan författarna Gunnar Bäck och Sara Engström Bubenko med utgångspunkt i Gunnars avhandling Ord och kött - till teaterns fenomenologi med Larssons och Kyrklunds Medea (1992) och Saras bok I utkanten av teatern. Om Sören Larsson (2017). 


Efter samtalet: Soppa och mingel.