BRAINSTORM 

PSYKOS HOS VERKLIGHETEN

Bildkonstnären Magnus Ottertun och David Sperling Bolander presenterar ett mångfaciterat konstprojekt i två delar på Panjal Scenstudio.

Akt 1  Vernissagen 18 nov 2023

Akt 2 Filmpremiären (planerad premiär 26 jan 2024)

Bakgrund:

2011, efter en tids nedstämdhet och förvirring, upptäcktes en hjärntumör i David Sperling Bolanders huvud. Det visade sig vara en så kallad meningiom som är en (oftast) godartad intrakraniell tumör som utgår från hjärnhinnorna.

David opererades akut och genomgick därefter medicinsk behandling.Han befann sig med andra ord plötsligt och utan förvarning i ett akut och livshotande sjukdomstillstånd och förutom erfarenheten av att gå igenom en operation och efterföljande behandlingar hamnade han i ett psykotiskt tillstånd under 3 veckor.

Under hösten 2021 bearbetade David sina upplevelser genom att gestalta sin upplevda erfarenhet på scen. Det resulterade i scenkonstverket “Föreställningen”.

Under våren samma år (2021) fick David kontakt med konstnären Magnus Ottertun som också han precis hade genomgått en liknande operation och även hamnade i psykotiskt tillstånd. David och Magnus möttes och pratade om sina erfarenheter. Det blev en hel del djupa samtal som även filmats och dokumenterats.

Det har nu resulterat i att de bestämt sig för att tillsammans arbeta med sin upplevelse av förvirring och besök i en annan verklighet i form av en utstälnning, musik och scenkonstverk.